Olin tuossa jo niin väsynyt, että meinasin mennä nukkumaan, mutta jäinkin katsomaan kolmosen urheilu-uutisia. Kuten tyypillistä, sitten ei väsyttänyt enää lainkaan. Niinpä ajattelin vielä miettiä omituisuuksiani eli vastailla Amelien ja Raisan haasteeseen :) Suosikkilistallani on kymmeniä blogeja ja niin moni tuntuu jo tähän vastanneen, etten muista suoralta kädeltä ketään, joka ei olisi, joten jos SINÄ et ole tähän vastannut vielä, tee se ja kerro minulle - jos tahdot ;)

Eli tarkoituksena oli listata viisi omituista tapaa. Valinta on vaikeaa, koska tarkemmin ajatellen minulla on aika paljon outoja tapoja. Tässä satunnainen valikoima.

1) Vihaan yleisiä vessoja. Tämä liittyy osittain jonkinasteiseen bakteerikammoisuuteeni. Pyrin välttämään kaikkea (ainakin suoraa) kosketusta kaikkiin potentiaalisesti likaisiin osiin, ja tarkoitan siis todellakin kaikkiin. Jos ovea ei saa esimerkiksi työntämällä auki, käytän mahdollisuuksien mukaan takin hihaa tai muuta vastaavaa käden ja kahvan välissä. Ja kädet pesen luonnollisestikin VARSIN huolellisesti.

2) Neuroosit. Illalla, kun menen nukkumaan, tarkistan ainakin kerran, että ovi on lukossa (silmämääräinen tarkastus ei riitä, sitä pitää nykiä myös) ja uuni, levyt ja muut vastaavat sähkölaitteet pois päältä. Kotoa lähtiessä pitää tarkistaa sama, ovi luonnollisesti taas nykimällä. Joskus töihin lähtiessä olen palannut ulkoa asti tarkastamaan, laitoinko oven kiinni, tätä onneksi on sattunut vain pari kertaa. Kerran elokuvissa olin ihan varma, että olin jättänyt auton oven auki, en sentään palannut tarkastamaan, mutta en pystynyt oikein kunnolla keskittymään elokuvaan. Taudinkuvaan kuuluu, että en ole unohtanut mitään edellämainituista (ainakaan vielä), mutta olen kyllä vähän harvapäinen joskus, joten pelkään joku päivä unohtavani itseni jonnekin.

3) Vaikka en muuten ole todellakaan mikään järjestyksen ihminen, vaatteiden pitää olla kaapissa tietyllä tapaa: neulepuserot omalla hyllyllään, sukat omassa korissaan ja sukkahousut toisessa, hameet roikkumassa tietyllä kohtaa tankokaapissa.

4) Järjestys. Jotkut asiat vain pitää aina tehdä samassa järjestyksessä. Niin kuin aamulla: ensin pitää ottaa lääke ja juoda lasi huoneenlämmintä vettä (sitä vettä pitää aina olla lasissa tiskialtaan reunalla, se lasketaan hanasta kylmänä, mutta se lämpenee siinä - kerran jopa suutuin miehelle, kun tämä oli laittanut lasin tiskikoneeseen ja kaatanut veden viemäriin, sittemmin olen rauhoittunut ja järkevöitynyt ;), sitten käydä vessassa, sitten pestä hampaat jne.

5) En tiedä, miten outoa tämä on, mutta rakastan saunomista. Äitiyslomalla, ennen kuin lapsi syntyi, saatoin käydä saunassa päivällä useamman kerran viikossa. Voin muuten kertoa, ettei mitenkään aktivoinut synnytyksen käynnistymistä, kuten jotkut toivovat! Kiva löylytuoksu (terva tai eukalyptus) täydentää nautinnon.

Allekirjoitan myös monet muiden omituisuuksista, kuten hissi-irvistelyn, pyörittelen alati jumissa olevia hartioitani vaikka ohjausryhmän palaverissa, jos siltä tuntuu, vessapaperin suunta on TÄRKEÄ ja lapsen uniaika on omaa aikaa, no, joskus voin pyykätä tai tehdä jotain muuta pientä, ja mitähän kaikkia niitä olikaan. Ehkä olen sitten tosi kummallinen tai sitten en kuitenkaan niin kovin kummallinen, luultavimmin kuitenkin jotain siltä väliltä :)